Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Избраха Brian May за най-великия китарист
Избраха Brian May за най-великия китарист
Снимка: БГНЕС
Избраха Brian May за най-великия китарист Сряда, 10.06.2020 г., 15:11 ч. Музикантът от Queen оглави списъка на сп. "Total Guitar"

Brian May е най-великият китарист на всички времена според гласуване в анкета на списание "Total Guitar".

Музикантът от Queen беше предпочетен от читателите на изданието пред легенди като Jimi Hendrix и Eric Clapton.

"Останах без думи! Трябва да призная, че беше напълно неочаквано", коментира развълнувано May пред списанието. "Никога не съм претендирал да бъда най-добрият китарист, особено в смисъла на виртуоз. Опитвам се просто да свиря от сърце... Много съм трогнат, че хората мислят така за мен".

Брайън Мей изследва произхода на астероиди

May също така сподели колко се възхищава на Jimi Hendrix, когото победи в надпреварата за първата позиция: “Jimi, разбира се, е моят номер 1. Винаги съм го казвал. За мен той продължава да бъде нещо като свръхчовек... Никога не спирам да се уча от Jimi”.

Brian May е на корицата на новия брой на "Total Guitar", който е посветен на 100-е най-добри китаристи на всички времена.

Брайън Мей влезе в болница

Миналия месец May разкри, че е получил инфаркт след като по-рано постъпи в болница заради травма, която претърпя при падане в градината си. След случая той публикува видео с благодарност към феновете за любовта и подкрепата.

Коментари