The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Избраха любимия коледен филм
Избраха любимия коледен филм
Снимка: wikipedia.org
Избраха любимия коледен филм Петък, 25.12.2020 г., 11:57 ч. Тази Коледа празничните ленти са много търсен начин за създаване на коледно настроение заради пандемията

Коледа тази година не е много празнична заради пандемията. За да си създадат поне някакво настроение много хора се обръщат към филмите на коледна тема.

По този повод слушателите на Радио 2 на BBC избраха любимите си празнични филми.

Британците избират "Животът е прекрасен" (1946) на режисьора Франк Капра като лентата, която им носи най-много коледно настроение. В него се разказва историята на Джордж Бейли - отчаян бизнесмен, който в навечерието на Коледа е споходен от мисълта за самоубийство. В този тежък момент се явява неговият ангел-хранител, Кларънс, който му показва колко различен би бил животът, ако Бейли не се беше родил. "Животът е прекрасен" разкрива смисъла на Коледа - колко важни са приятелството, добротата и семейство дори в най-тежките времена", казва филмовият критик на Радио 2 Джеймс Кинг.

В класацията с предпочитаните коледни филми на второ място се нарежда екшънът "Умирай трудно" (1988) с Брус Уилис. Излязъл на екран в средата на лятото, той придобива статута на празничен благодарение на сюжета си, който се развива в навечерието на Коледа. "Що се отнася до "Умирай трудно", втората позиция на филма най-сетне трябва отговори на въпроса дали изпълненията на Джон Макклейн в "Накатоми Плаза" представляват коледен филм или не", отбелязва Кинг.

Челната петица се допълва от популярни коледни класики като "Коледната песен на мъпетите", "Сам вкъщи" и "Елф".

В Топ 10 на любимите коледни филми на британците намират място още "Наистина любов", "Коледна ваканция", "Чудото на 34-та улица", "Бяла Коледа" и "Полярен експрес".

Коментари