Избраха най-добрия Джеймс Бонд

14 000 фенове на шпионската поредица са гласували за актьора

11 август 2020
social
Снимка от facebook

Сър Sean Connery победи Daniel Craig в битката за титлата "най-добрият Джеймс Бонд". Над 14 000 фенове на шпионската филмова поредица са гласували за 89-годишната екранна легенда. Световноизвестният шотландец е влизал в ролята на агент 007 в шест филма, включително първият "Доктор Но" от 1962 г. Анкетата е направена от онлайн изданието на британското ежеседмично списание за радио, телевизия и кино RadioTimes. 

В първия кръг на гласуването Connery победи Craig с 56% от гласовете, докато за по-младия му колега останаха 43%. 

В съревнованието между Pierce Brosnan и George Lazenby (участвал само в един филм "В тайна служба на Нейно Величество"), актьорът от "Златното око" и "Винаги ще има утре" е категоричен победител със 76% срещу само 24%.

В третия кръг резултатът е най-изненадващ - сър Roger Moore, който е играл Джеймс Бонд в най-много филми - 7 на брой, губи с 41 на 49% в полза на неговия наследник Timothy Dalton. 

На финала на гласуването Connery получава 44%, а Dalton и Brosnan се класират на второ и трето място съответно с 32% и 23%.

Неотдавна се проведе друго проучване, в което феновете трябваше да изберат кой да бъде следващият Джеймс Бонд, след като Daniel Craig се "пенсионира". На първо място по зрителски предпочитания беше актьорът Sam Heughan от сериала "Друговремецът". През 2006 г. той се е явил на кастинг за ролята, но е загубил от Craig. След него се нарежда Tom Hardy, а трети е Henry Cavill. На четвърто място по зрителски вот е Idris Elba, а пети остана Tom Hiddleston.

25-ият филм от поредицата - “Смъртта може да почака”, трябваше да тръгне по кината през април, но излизането му на екран беше отложено за 12-и ноември заради коронавируса.

Новини