The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Излезе неизвестна досега песен на Aretha Franklin
Излезе неизвестна досега песен на Aretha Franklin
Снимка: кадър YouTube
Излезе неизвестна досега песен на Aretha Franklin Събота, 20.06.2020 г., 11:28 ч. Bryan Adams открил записа на компютъра си

Неизвестна досега песен на Aretha Franklin беше пусната за американския празник Juneteenth, който отбелязва премахването на робството в САЩ. Става дума за дуетната песен на кралицата на соул музиката с Mary J. Blige "Never Gonna Break My Faith", която обаче е изпълнена самостоятелно от покойната легенда.

Съвместната композиция спечели награда "Грами" за най-добро госпъл изпълнение на юбилейната 50-а церемония през 2008 г.

Намериха три завещания на Aretha Franklin

Американският продуцент Clive Davis, който е дългогодишен приятел на покойната соул икона, заяви: "Светът сега е много различен. Промяната е навсякъде и, надявам се, всеки от нас прави най-доброто, което може, за да се развиваме и да направим тази промяна възможно най-положителна. Всеки трябва да чуе този запис. Заслужава да бъде химн".

Оригиналът е в съавторство с Bryan Adams и беше включен във филма "Боби" от 2006 г., посветен на убийството на американския сенатор Робърт Ф. Кенеди през 1968 г. Момчешкият хор на Харлем изпълнява беквокалите.

Изпълнителят на "Summer of '69" открил соловата версия на компютъра си и сега тя ще бъде включена в саундтрака на предстоящия биографичен филм за Aretha "Respect", в който нейната роля ще изпълни носителката на "Оскар" и "Златен глобус" Jennifer Hudson.

Jennifer Hudson като Aretha Franklin в “Respect”

Великата Aretha Franklin почина на 76 г. през 2018г. 

Коментари