Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Изпратите името си на Марс до края на септември
Изпратите името си на Марс до края на септември
Изпратите името си на Марс до края на септември Понеделник, 12.08.2019 г., 15:49 ч. Хората, които предложат имената си в уебсайт до края на септември, ще получат бордна карта и точки за полетите на всяка мисия на НАСА

Желаещи могат да изпратят името си на Марс до септември, предаде ДПА.

Предложените имена ще бъдат изписани на микрочипове, за да отлетят към Червената планета с космическия апарат, който ще бъде изстрелян през юли 2020 г. и ще кацне на планетата през февруари 2021 г.

Задачите на този роувър ще са да търси признаци за микробен живот в миналото, както и да изследва климата и геологията на Марс, да събере проби и да подготви човешко присъствие.

Програмата за изпращане на имена е част от кампания за привличане на интереса на по-голяма част от обществото към мисиите, планирани от НАСА за инициативата "От Луната към Марс".

Целта на НАСА е да изпрати астронавти отново на Луната до 2024 г., да изследва допълнително повърхността й и да използва наученото, за да изпрати астронавти до Марс през следващото десетилетие.

Хората, които предложат имената си в уебсайт до края на септември, ще получат бордна карта и точки за полетите на всяка мисия. Така желаещите ще имат право да свалят дигитални емблеми на мисиите.

Повече от 2 милиона имена бяха предложени за подобна програма на НАСА преди мисията "ИнСайт" до Марс.

Коментари