Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Jay-Z официално е първият рапър милиардер
Jay-Z официално е първият рапър милиардер
Jay-Z официално е първият рапър милиардер Вторник, 04.06.2019 г., 08:50 ч. Съпругът на Beyonce печели от инвестиции, продажба на луксозно шампанско, както и от музикалните си проекти Tidal и Roc Nation

Jay-Z официално е първият рапър милиардер.

Списание “Форбс” публикува специална статия посветена на музиканта бизнесмен. От нея става ясно, че многобройните бизнес начинания на съпруга на Beyonce са го вкарали в клуба на милиардерите.

Jay-Z изкарва по 220 милиона долара от банкови и инвестиционни операции, а партньорствата му с две големи марки за скъп алкохол са му донесли още 410 милиона.

Музикалната платформа на рапъра Tidal му носи по 100 милиона долара на година, а от музикалната си компания Roc Nation и музикалния каталог Jay-Z печели по 75 милиона долара. И това са само част от приходите на 49-годишния рапър.

И въпреки, че много хора си мислят, че Dr. Dre е първият рапър милиардер след като сключи сделка за 3 милирда за продажбата на марката си за музикални слушалки, според “Форбс” неговото състояние продължава да бъде около 850 милиона долара. Причината са многото данъци и удържания при сключването на сделката.

Коментари