The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Jeff Bridges e с диагноза лимфом
Jeff Bridges e с диагноза лимфом
Снимка: facebook
Jeff Bridges e с диагноза лимфом Вторник, 20.10.2020 г., 16:30 ч. Известният актьор започва лечение, а прогнозата на лекарите е добра

Известният актьор Jeff Bridges обяви, че е диагностициран с лимфом. "Въпреки че това е сериозно заболяване, се чувствам като щастливец, защото имам страхотен екип от лекари и прогнозата е добра", написа звездата в Twitter и допълни, че започва лечение.

Лимфомът е раково заболяване, което поразява лимфната система или "тъкани и органи, които произвеждат, складират и пренасят бели кръвни телца, необходими за борба с инфекциите".

Кариерата на Bridges в Холивуд се простира в шест десетилетия. Той е участвал в над 70 филма, сред които "Големият Лебовски", "Кинг Конг" и "Железният човек" на Marvel. През 2010 г. е отличен с "Оскар" и "Златен глобус" за участието му във филма "Лудо сърце".

Миналата година на церемонията на Златните глобуси Jeff Bridges получи наградата Cecil B. DeMille за цялостно творчество. Сред предишните й носители са Audrey Hepburn, Robert De Niro, Martin Scorsese, Denzel Washington и Oprah Winfrey.

Bridges в момента снима драматичната поредица "The Old Man", която се очаква да излезе през 2021 г. 

Коментари