Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
John Legend и Kelly Clarkson презаписаха коледна класика
John Legend и Kelly Clarkson презаписаха коледна класика
Снимка: БГНЕС
John Legend и Kelly Clarkson презаписаха коледна класика Четвъртък, 31.10.2019 г., 12:15 ч. Движението #Аз също заклейми "Baby It's Cold Outside" като пример за сексизъм

John Legend и Kelly Clarkson презаписаха коледната класика "Baby It's Cold Outside" с текст, който да е приемлив за съвременното отношение към жените.

Песента, написана от Frank Loesser през 1944 г., е дует, в който мъж се опитва да убеди жена да пренощува в дома му в студена зимна вечер. В ерата на движението #Аз също тя беше използвана за илюстриране на отношението към жените, като я наричаха всякак - от пример за сексизъм до ода за изнасилванията след среща.

Legend и актрисата Natasha Rothwell пренаписаха текста, така че да избегнат проблемните фрази. В новия запис женската партия изпълнява Kelly Clarkson. Тя пее "какво ще си помислят моите приятели (мисля, че ще се зарадват), ако изпия още една чаша (тялото и изборът са твои)". Репликите "господи, устните ти са прекрасни", изпяти от мъжа, и "кажи, какво има в напитката" в партията на жената, са отпаднали.

Новата версия на песента ще влезе в обновената версия на празничния албум на Legend „Legendary Christmas", който ще излезе на 8-и ноември.

Коментари