The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Justin Timberlake също продаде правата над музиката си
Justin Timberlake също продаде правата над музиката си
Снимка: БГНЕС
Justin Timberlake също продаде правата над музиката си Четвъртък, 26.05.2022 г., 14:10 ч. Той е поредният музикант с подобна сделка през последните няколко години

Justin Timberlake, един от най-успешните поп изпълнители през последните 20 години, е продал музикалния си каталог на компанията Hipgnosis Song Management. Оттам съобщиха, че вече притежават пълните авторски права над музиката на Timberlake, включителна върху песните, които той е автор. В сделката се включват и правата за световно разпространение на композициите. Не се съобщават други подробности за продажбата.

Компанията е нова на пазара - само от 4 години, но вече плати над 2 милиарда долара, за да придобие правата над музиката на звезди като Neil Young, Shakira, Red Hot Chili Peppers, Leonard Cohen, Barry Manilow, Lindsey Buckingham от Fleetwood Mac, Chainsmokers и Jack Antonoff.

Timberlake има над 150 милиона продадени албума - 88 милиона от тях като соло изпълнител и 70 милиона с ‘Nsync. Той има 10 награди “Грами” от 39 номинации, както и множество други отличия. Сред постиженията му е и номинация за “Оскар”. 

Коментари