Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Как да не трупаме килограми докато сме затворени вкъщи?
Как да не трупаме килограми докато сме затворени вкъщи?
Снимка: pixabay.com
Как да не трупаме килограми докато сме затворени вкъщи? Четвъртък, 02.04.2020 г., 18:20 ч. Сред съветите са да заменим обичайните храни с по-ниско калорични и да обръщаме внимание на сигналите на тялото си

Британски медик от Оксфордския университет препоръчва да заменим продуктите с по-ниско калорични и да обръщаме повече внимание на сигналите на тялото, за да избегнем натрупването на излишни килограми по време на изолация, съобщава в. "Сън".

Мюър Грей смята, че за намаляване на калорийния прием ще допринесат заменянето на плодовия сок с вода, консумацията на сурови зеленчуци, вместо чипс, и по-малките порции.

Експертът препоръчва също преди всяка консумация на храна да си отговорим на въпроса дали наистина сме гладни.

За да не мислим за хранене, той съветва да се заемем с дейност, свързана с участието и на мозъка, и на ръцете, например с решаване на кръстословици и с настолни игри.

Освен това Грей призовава да се обръща внимание на сигнали, изпратени от организма.

По думите му, онова, което се възприема като умора или усещане за глад, в редица случаи говори за недостиг на вода в организма.

Затова специалистът препоръчва да се поддържа водният баланс и да се консумират храни, съдържащи достатъчно фибри и протеини.

Коментари