Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Какво да правим с ненужните подаръци
Какво да правим с ненужните подаръци
Какво да правим с ненужните подаръци Неделя, 30.12.2018 г., 07:00 ч. Изключителна популярност през последните години набират и платформите за безплатни обяви, в които всеки може да предложи в мрежата подаръка си за продан.

Все повече хора търсят начин да се отърват от ненужните подаръци, получени за Коледа и Нова година. Но излишното за едни се оказва ценна находка за други, разбира се - на подходящата цена.

По закон имаме право да върнем единствено продукт, при който сме установили дефект или повреда. Добре е да знаем обаче, че законът не ни дава това право в случаите, в които просто не сме харесали подаръка си. Много търговци обаче предоставят тази услуга на клиентите си. Срокът за това най-често е две седмици и трябва да носим със себе си касовата бележка. Онлайн търговците обаче са задължени да приемат нежеланите покупки и без касов бон.

Изключителна популярност през последните години набират и платформите за безплатни обяви, в които всеки може да предложи в мрежата подаръка си за продан. Ако той не е разопакован, цената може да достигне почти реалната си стойност.

Най-често връщаните подаръци през миналата година са били книгите, домакинските и фитнес уреди, както и коледната украса.

Коментари