Kate Bush много хареса новите епизоди на “Странни неща”

Британската певица сподели впечатленията си от финала на сезон 4

02 юли 2022
social
Снимка от katebush.com

Kate Bush е много доволна. Британската певица публикува в сайта си съобщение, в което споделя, че е гледала последните два епизода от сезон 4 на “Странни неща”, чиято премиера беше на 1-и юли. Тя заяви, че е много доволна от начина, по който този сезон използва нейната песен от 1985 г. “Running Up That Hill (A Deal With God)”.

“Гледах последните два епизода на “Странни неща” и те са направо невероятни”, пише тя, като уточнява, че всъщност преди това е гледала само сцените от сериала, които са озвучени с нейния хит и не е знаела в каква посока ще поеме историята. “С удоволствие разбрах, че братята Duffer (създателите на поредицата-бел.ред) искат да използват “Running Up That Hill” като химн за Макс, но сега, когато видях в цялост последните епизоди, за мен е голяма чест, че песента е била избрана да бъде част от това вълнуващо пътуване… Изумена съм. Направили са нещо наистина грандиозно”. 

Bush рядко прави публични изявления, но благодарение на новите епизоди от малко страховитата поредица, 7 от които излязоха на 27-и май, през последните няколко седмици тя отново попадна в светлината на прожекторите. Изпълнителката за първи път коментира подновения интерес към “Running Up That Hill” отново с публикация в сайта си: “Това е наистина вълнуващо! Благодаря много на всички, които подкрепят песента”. 

А “подкрепата” е огромна - от появата на сезон 4 на сериала “Running Up That Hill” не само се завърна в класациите, но се класира под номер 1 във Великобритания и постави няколко рекорда, а в американския чарт достигна 4-то място. Последното е огромен прогрес, защото когато излиза преди 37 години, песента се класира под номер 30. 

“Невероятно е”, коментира Bush по-късно през юни в едно от редките си интервюта за BBC Radio 4, “Мислех, че парчето ще привлече малко внимание, но никога не съм си и представяла, че стигне такива мащаби. Много е вълнуващо. И е наистина шокиращо, нали? Целият свят е полудял!”. 

Колкото до сериала - той пък постави стрийминг рекорд за най-гледана програма за една седмица. В периода от 30-и май до 5-и юни първата част от сезон 4 на “Странни неща” е гледана в продължение на 7,2 милиарда минути. Сериалът е номер 1 и за премиерен уикенд - между 27-и май и 29-и май е регистрирано гледане в продължение на 5,1 милиарда минути. 

На 1-и юли, когато излязоха последните два епизода от този сезон на сериала, стрийминг услугата, която разпространява продукцията, се срина за кратко заради огромния интерес. Финалните 8-и и 9-и епизод са с обща продължителност около 4 часа. 

 

Новини