Katy Perry празнува 25-години Pokémon с песен

"Electric" ще бъде включена в специалния албум за годишнината "Pokémon 25: The Album"

14 май 2021
social
Снимка от Анимато Мюзик/Universal Music Group

Katy Perry издаде новия си сингъл "Electric", с който се отбелязват 25 години от появата на Pokémon. 36-годишната поп звезда сподели и вдъхновено от покемоните весело видео.

"Electric" ще бъде част от предстоящата колекция "Pokémon 25: The Album", в която ще има песни и от други актуални изпълнители, като Post Malone и J Balvin.

В изявление Katy, която е известна с манията си по покемоните още от дете, казва: "Когато бях на турне в Япония, посетих Pokémon Café и почувствах носталгия. Това ме върна към годините ми в средното училище. Затова когато ми се обадиха с предложение да бъда част от 25-годишнината заедно с Post Malone и J Balvin, направо ликувах".

"Темите на песента - устойчивост, разпалване на вътрешната светлина на човека – са водещи в живота ми и в историята на покемоните. Pikachu е еволюиралата форма на Pichu, затова във видеото виждате по-млади версии на мен и Pichu, а след това и съм с Pikachu към днешна дата. И двамата се развиваме и растем, но запазваме детската си игривост".

Още през януари беше обявено, че изпълнителката на "Smile" ще се присъедини към честването на 25 години от появата на покемоните. Тогава Perry каза, че майчинството е било още една мотивация да участва в проекта. Певицата роди дъщеричката си Daisy през август 2020 г.

Post Malone по-рано представи кавър на парчето на Hootie and the Blowfish "Only Wanna Be With You" за албума, който ще излезе тази година.

Новини