The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Кевин Спейси ще се раздели с 31 млн. долара
Кевин Спейси ще се раздели с 31 млн. долара
Снимка: БГНЕС
Кевин Спейси ще се раздели с 31 млн. долара Петък, 05.08.2022 г., 08:50 ч. Те са обезщетение за продуцентската компания, която го уволни от "Къща от карти"

Холивудската филмова звезда Кевин Спейси ще трябва да плати 31 млн. долара на продуцентската компания, която го уволни от "Къща от карти" след появата на обвинения в сексуален тормоз, постанови съдия, отхвърляйки жалбата му срещу арбитража.

Решението е последният удар по звездата. Той някога беше обявен за един от най-добрите актьори на своето поколение. Съдебното решение идва седмици след като той се яви пред британски съд с обвинение за сексуално посегателство срещу трима мъже.

MRC, продуцентската компания, създала популярната история за политически интриги на Netflix, поиска обезщетение, след като отстрани звездата от главната роля - ход, който ги принуди да преконфигурират шестия сезон на сериала. През 2020 г. арбитърът нареди на Спейси да компенсира компанията за загубите и разходите, свързани с промяната.

Адвокатите на Спейси твърдяха, че арбитърът е надхвърлил обхвата на правомощията си, като е разгледал определени доказателства при вземането на решение за обезщетение.

Спейси отрича да е упражнявал сексуален тормоз над когото и да било.

Коментари