Кхал Дрого "си умира" да гледа "Домът на Дракона"

Jason Momoa смята, че вече е прекалено стар, за да изиграе отново вожда на дотраките от "Игра на тронове"

25 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Кхал Дрого коментира новия сериал от света на Вестерос “Домът на Дракона”, чиито първи епизод излезе на 21-и август. 

Jason Momoa, който изигра вожда на дотраките и съпруг на Денерис Таргериан в “Игра на тронове”, сподели пред E! News, че “си умира да гледа” предисторията "Домът на Дракона". 

“Разбира се, че искам да го гледам”, каза актьорът във вторник, по време на премиерата на третия сезон на сериала с негово участие “See”. Все още обаче не е имал тази възможност.

43-годишният Momoa разкри, че новата поредица, посветена на историята на фамилията Таргериан, е снимана в съседство на снимачната площадка, където той е работил по филма “Аквамен 2”. "Много се вълнувам. Обичам франчайза. Ясно е, че съм много близък до страната на драконите, затова нямам търпение да го видя”, добавя актьорът.

През юни се появиха информации, че Kit Harington води преговори да се завърне в ролята на Джон Сноу в спин-оф поредица, посветена на неговия герой. По този повод Momoa каза, че вече е твърде стар, за да изиграе отново Кхал Дрого в сериал за него. Персонажът е една от многото жертви на кървавата "Игра на тронове" и затова ако изобщо може да се говори за подобен проект, то той ще трябва да разказва за събития от неговата младост, затова според Momoa ще трябва да се наеме някой по-млад актьор.

Междувременно от 26-и август феновете могат да гледат третия и последен сезон на “See”. Действието в него се развива в далечното бъдеще, където хората са се върнали към примитивно съществуване и са загубили едно от сетивата си - зрението. Momoa е в ролята на Баба Вос - сляп воин, който се опитва да спаси осиновените си деца, родени с дарбата да виждат. 

На въпрос как се е справил с предизвикателството на бойните сцени в поредицата, актьорът отговори, че са необходими много репетиции: "Доста е страшничко да размахваш меч пред лицето на някого без да имате зрителен контакт. Ние обаче имаме страхотен екип каскадьори и си вършим работата. Просто трябва да репетираш отново и отново, за да не правиш грешки”. 

Новини