Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Kim Kardashian помоли за съчувствие
Kim Kardashian помоли за съчувствие
Снимка: БГНЕС
Kim Kardashian помоли за съчувствие Четвъртък, 23.07.2020 г., 17:07 ч. Риалити звездата коментира скандалните изказвания на съпруга си Kanye West

Kim Kardashian West публикува коментар за психичното здраве на съпруга си Kanye West. Риалити звездата говори за биполярното разстройство, от което рапърът страда, и каза, че това състояние е изключително сложно и болезнено, затова много хора не го разбират.

“Никога не съм говорила публично как това се отразява на дома ни, защото защитавам децата ни, а Кanye има право на лично пространство, когато става дума за здравето му”, написа звездата в Instagram Story и уточни, че е решила да коментира заради грешното разбиране на менталното здраве.

Kim нарече съпруга си “изключително талантлива, но сложна личност” и изтъкна нещата, които е преживял, включитело загубата на майка му Donda West през 2007 г. “Разбирам, че Kanye е обект на критики, защото е публична личност и неговите действия могат да предизвикат сериозни реакции и емоции", продължава Kardashian, "Той е гениална, но сложна личност, и трябва да се справя не само с натиска от това, че е артист и тъмнокож, който е преживял болезнената загуба на майка си, а и с напрежението от изолацията, подклаждано от биполярното му разстройство. Близките на Kanye го познават добре и разбират, че неговите думи не винаги са в синхрон с намеренията му”.

Публикацията на Кardashian се появи три дни след като West проведе първото си предизборно събитие като кандидат за президент на САЩ в Чарлстън, Южна Каролина, на което говори емоционално за религията, покойната си майка и семейството си. Изявата му предизвика вълна от коментари в социалните мрежи, като в голяма част от тях се изразяват съмнения за психическото му състояние.

След изявата West няколко пъти писа в Twitter обезпокоителни съобщения, в които твърдеше, че съпругата му се е опитала да го затвори в психиатрия и че му е изневерила с рапъра Meek Mill, заради което той от две години се опитвал да се разведе с нея. Туитовете бяха премахнати малко след публикуването.

Кание Уест влиза в надпреварата за Белия дом

West неведнъж е говорил за състоянието си и е признавал, че не пие редовно лекарствата си.

От изявлението на жена му става ясно, че тя се чувства неспособна да му помогне, защото това може да стане само ако той самият има желание за това.

"Тези, които разбират какво значи психично заболяване или маниакално поведение, знаят, че семейството е безпомощно, освен ако болният не е малолетен. Хората, които не са запознати или са далеч от това преживяване, могат да бъдат много критични и не разбират, че човекът трябва сам активно да търси помощ, защото иначе усилията на семейството и приятелите му няма да бъдат достатъчни”.

"Любезно моля медиите и обществото да проявят съчувствие, за да можем да се справим с това”, завършва Kim Kardashian.

Коментари