Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Кирил Маричков е предложен за удостояване с орден „Стара планина“- първа степен
Кирил Маричков е предложен за удостояване с орден „Стара планина“- първа степен
Снимка: БГНЕС
Кирил Маричков е предложен за удостояване с орден „Стара планина“- първа степен Четвъртък, 31.10.2019 г., 14:42 ч. Правителството предлага още Народното събрание да одобри отпускането на пожизнени парични награди на 8 български творци за особени заслуги към българската държава

Правителството предлага на Народното събрание да одобри отпускането на пожизнени парични награди на 8 български творци за особени заслуги към българската държава и нация.

За изключителните си постижения и цялостен принос в областта на културата за наградите са предложени - певицата Лили Иванова, музикантът и педагог професор Анатоли Кръстев, композиторът Андрей Дреников, музикантът Иван Стайков, поетът Иван Иванов, както и режисьорите Анжел Вагенщайн, Георги Дюлгеров и Христо Ганев.

Правителството предложи още президентът да издаде указ за награждаване на Кирил Маричков с орден „Стара планина“ - първа степен, за изключително големите му заслуги към развитието на българската култура и изкуство.

През дългата професионална кариера с многобройни участия в страната и чужбина Кирил Маричков не само допринася за развитието и популяризирането на българската музика, но и за формирането на вкусовете, ценностите и стандартите на няколко поколения българи.

Авторските композиции и вечните рок хитове на Кирил Маричков и неговите групи са безспорни образци в съвременната ни рок музика, спечелили признанието на публиката и превърнали се във вдъхновение за младите български музиканти.

Освен като изпълнител, музикант и композитор, Кирил Маричков е познат и с активната си обществена дейност и ярко изявена гражданска позиция.

Коментари