Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Kit Harington се бори с "лични проблеми" в център за психично здраве
Kit Harington се бори с
Kit Harington се бори с "лични проблеми" в център за психично здраве Сряда, 29.05.2019 г., 11:16 ч. Актьорът е постъпил в клиниката няколко седмици преди излъчването на последния епизод на "Игра на тронове"

Звездата от "Игра на тронове" Kit Harington си е взел почивка, за да се справи с някои "лични проблеми". Представител на актьора съобщи в официално изявление, че 32-годишният Harington e постъпил в "център за здравословен живот", за да се пребори с "лични проблеми".

Според американски медии, актьорът е в луксозна клиника за психично здраве в Кънектикът от месец, като е влязъл там седмици преди излъчването на последния епизод от хитовия сериал "Игра на тронове", което в САЩ се случи на 19-и май. Причината за решението му са силен стрес, изтощение и употреба на алкохол, се твърди в публикациите по темата. Отново според тях съпругата му, която също участваше за кратко в поредицата, Rose Leslie, подкрепя решението на Harington, който се нуждае от отдих и спокойствие.

През януари Harington влезе в заглавията на жълтата преса след като беше изведен във видимо нетрезво състояние от бар в Ню Йорк. Тогава собствениците на заведението обясниха, че са го помолили любезно да си тръгне, а техни служители са му помогнали. Малко по-късно същата вечер той се върнал, за да си плати сметката и оставил 100% бакшиш. Двамата барманите, които му сервирали питиета, казали, че всъщност той бил много мил човек.

През март в интервю Harington говори за огромния стрес, на който е бил подложен заради успеха на сериала, в който играеше една от главните роли още от началото на излъчването му през 2011г. Ситуацията се влошила сериозно, когато героят му Джон Сноу беше убит и след това възкресен. "Натискът е огромен и плашещ. Хората ти крещят по улицата "Мъртъв ли си?, а в същото време ти трябва да запазиш самообладание. Всичките ти неврози и страхове, а като актьор аз имам такива, се обострят при такова ниво на общественото внимание върху теб", обясни тогава Harington. "Не беше най-добрият ми период. Знаех, че трябва да се чувствам като най-големия късметлия на света, но всъщност се чувствах страшно уязвим. Тогава започнах терапия и започнах да споделям с хората. Преди това не смеех да говоря с никого. Трябваше да се чувствам благодарен за всичко, което имах, но в този момент аз се питах дали изобщо ме бива като актьор", продължава той с изповедта си.

През април в шоуто на Graham Norton Harington сподели как е получил почти истеричен пристъп пред своя почитателка, която го приближила на летището, малко след като той се сбогувал с героя си.

"Бях решен да не драматизирам и когато някой ме попита "Ти ли си Джон Сноу?", да им отговарям спокойно "Бях някога", разказа той за това как смята да се справи с любопитството на почитателите след края на последния сезон на "Игра на тронове". "Когато си тръгнах за последен път от снимачната площадка, бях много емоционален, и когато едно момиче дойде и ми зададе неизбежния въпрос, аз избухнах в сълзи и казах "Бях някога". Тя се отдалечи доста бързо", завърши с хумор разказа си актьорът.

Същият месец Harington каза на критиците на последния сезон на поредицата "да си гледат работата" (точният израз беше "to go f**k themselves") в интервю за списание "Еsquire". "Знам колко много работа беше вложена в това", обясни реакцията си той, "Знам колко много хората обичаха това. Знам на какъв натиск се подлагаха и знам колко много безсънни нощи, независимо дали в работа или не, са прекарали заради сериала. Защото ги беше грижа за него. Защото ги беше грижа за героите. Защото ги беше грижа за историята. Защото не искаха да разочароват зрителите. Така че ако хората все пак се чувстват така, не ми пука, защото целият екип даде всичко от себе си на поредицата".

На официалната премиера на последния, 8-и сезон на "Игра на тронове" през април в Ню Йорк Kit Harington сподели пред медиите колко специално значение има сериалът за него, защото именно благодарение на продукцията се е запознал със съпругата си.

6979252.jpg

Коментари