The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Коачела се завърна с трясък и блясък
Коачела се завърна с трясък и блясък
Снимка: БГНЕС
Коачела се завърна с трясък и блясък Събота, 16.04.2022 г., 08:10 ч. Мащабното събитие се провежда в два тридневни етапа

Коачела се завърна с трясък и блясък. За първи път от 2019 г. и стотици хиляди посетители са в Калифорния. Мащабното събитие се провежда в два тридневни етапа - 15-17 април и 22-24 април. Тази година участват Били Айлиш, Хари Стайлс и The Weekend, както и “Swedish House Mafia”.

Изданието през 2020 г. бе отменено заради пандемията от коронавирус, последваха още две години на хаотични промени в програма и концерти. След тригодишното прекъсване Коачела се възприема като тестово събитие за индустрията, все още в нестабилно положение след проблемите, предизвикани от пандемията.

Фестивалът се провежда основно на открито и oще в първия ден имаше над 100 000 посетители от САЩ и чужбина, доста от които са отседнали на палатки или в намиращи се наблизо хотели.

Сред другите големи имена в програмата на Коачела тази година са Megan Thee Stalion, Фийби Бриджърс и Doja Cat.

В последния момент, след оттеглянето на Кание Уест, бяха включени The Weekend и "Swedish House Mafia". Травис Скот също се отказа от изява на фестивала след смъртоносния инцидент на концерта му в Хюстън миналата година.

Коментари