Коронавирусът спря и динозаврите

Снимките на третото продължение на "Джурасик свят" са преустановени за две седмици заради положителни проби в екипа

08 октомври 2020
social
Снимка от twitter

Снимките на “Джурасик свят: Доминация” временно бяха спрени заради случаи на заразени с коронавирус хора от екипа, съобщи в Twitter режисьорът Colin Trevorrow. Той уточни, че повторните тестове са били отрицателни, но все пак продукцията спира работа за две седмици като превантивна мярка.

Информацията се появи само ден след като от Universal обявиха, че премиерата на филма се отлага с цяла година - вместо през лятото на следващата година третото продължение на “Джурасик свят” може да се очаква по кината чак през юни 2022-а.

Екипът на продукцията тъкмо беше започнал работа във Великобритания, когато през март коронавирусът се пресели в Европа. Снимачната площадка остана затворена месеци заради пандемията, а камерата се завъртя отново през юли при изключително строги мерки за предпазване от инфекцията.

Chris Pratt и Bryce Dallas Howard отново ще бъдат в главните роли в “Доминация”. В лентата ще участват и звездите от оригинала “Джурасик парк” Laura Dern, Sam Neill и Jeff Goldblum.

Trevorrow се завръща на режисьорския стол, след като преди това беше начело на продукцията на първия “Джурасик свят” от 2015-а. Той беше сред сценаристите на второто продължение “Рухналото кралство” от 2018 г. 

"Джурасик свят: Доминация" е втората голяма холивудска продукция, която спира работа заради установени заразени с коронавирус. В началото на септември беше спрян снимачният процес на "Батман" на Warner Bros., след като се появиха съобщения, че човек от екипа, за когото масово се твърдеше, че е изпълнителят на главната роля Robert Pattinson, е дал положителна проба . 

Филмовата поредица за възраждането на динозаврите традиционно носи огромни приходи в бокс офиса. Общите приходи на петте филма под заглавията “Джурасик парк” и “Джурасик свят” възлизат на повече от 5 милиарда долара. “Джурасик свят” и продължението “Рухналото кралство” спечелиха по над 1 милиард всеки. 

Новини