The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Късметлийският номер 13 се падна на Виктория за Евровизия 2021
Късметлийският номер 13 се падна на Виктория за Евровизия 2021
Снимка: кадър YouTube
Късметлийският номер 13 се падна на Виктория за Евровизия 2021 Вторник, 30.03.2021 г., 16:53 ч. Българската представителка ще изпълни "Growing Up is Getting Old" във втория полуфинал на конкурса

Българската представителка на "Евровизия" Виктория Георгиева ще пее под номер 13 във втория полуфинал на песенния конкурс Евровизия 2021, който ще се проведе на 20-и май. Това обявиха организаторите на музикалната надпревара от Европейския съюз за радио и телевизия.

Виктория ще има възможност да изпълни песента си "Growing Up is Getting Old" пред близо 200 милиона зрители от цял свят.

Обявиха българската песен за Евровизия 2021

Зрителите в България не могат да гласуват за българската песен. Това могат да направят само българи, които живеят в Испания, Франция, Обединено Кралство, Гърция, Швейцария, Дания, Сърбия, Финландия, Австрия, Португалия, Чехия, Полша, Албания, Естония, Грузия, Исландия, Латвия и Молдова.

Във втория полуфинал на Евровизия ще участват общо 17 песни, като 10 от тях ще се класират за големия финал на 22-и май. Първият полуфинал е на 18-и май.

Продуцентският избор на стартовите позиции в шоуто цели да има максимално стилово разнообразие, а важна роля за реда на изпълнение играе и сценичното представяне.

 

Коментари