Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Лана Дел Рей отново си навлече гнева на интернет
Лана Дел Рей отново си навлече гнева на интернет
Снимка: facebook
Лана Дел Рей отново си навлече гнева на интернет Понеделник, 01.06.2020 г., 14:25 ч. Певицата публикува видео във връзка с протестите в САЩ срещу полицейското насилие

Лана Дел Рей получи остри критики, включително от много нейни фенове, след като публикува видео, показващо в близък план как част от протестиращите заради смъртта на Джордж Флойд в САЩ плячкосват магазини.

В едноминутното видео, качено от певицата в Instagam, се виждат ясно лицата на част от протестиращите, разбиващи магазини. По-късно видеото беше изтрито и заменено с по-кратка версия на страницата на Дел Рей, която има над 16 милиона последователи.

Скандален коментар на Lana Del Rey предизвика критики

Феновете на звездата изразиха възмущението си от споделянето на близки планове, застрашаващи участниците в протестите.

"Лана Дел Рей прави видеоклипове и ги публикува, без да скрива лицата на хората... това не ОК за мен", гласи един от коментарите в Twitter.

"Тя публикува видео ... и на фокус са лицата. Тя има милиони последователи, а някои от тях са полицаи ... тя поставя тези хора в опасност", пише друг потребител.

Протестите избухнаха в отговор на поредната проява на полицейско насилие над цветнокож в САЩ. Случаят с афроамериканеца от Минеаполис Джордж Флойд отново разгневи американците и върна темата за расизма в дневния ред. Мъжът почина след като по време на арест бял полицай натискал врата му с коляно няколко минути, а колегите му наблюдават безучастно. Служителят на реда беше обвинен в убийство.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lana Del Rey (@lanadelrey) на

Коментари