Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Лейди Гага и Ариана Гранде попаднаха в предупредителен списък в Сингапур
Лейди Гага и Ариана Гранде попаднаха в предупредителен списък в Сингапур
Лейди Гага и Ариана Гранде попаднаха в предупредителен списък в Сингапур Понеделник, 08.04.2019 г., 16:19 ч. Песни на изпълнителките бяха включени в списък с изпълнители, чиито песни съдържат обидни квалификации

Американските попзвезди Лейди Гага и Ариана Гранде бяха включени в списък с изпълнители, чиито песни съдържат обидни квалификации и могат да бъдат забранени в Сингапур.

Ходът е на министъра на вътрешните работи на града-държава Шанмугам, който води активна кампания срещу проявленията на езика на омразата. В списъка се цитират песните „Юда“ на Лейди Гага, „Бог е жена“ на Ариана Гранде и още няколко популярни заглавия.

И Лейди Гага, и Ариана Гранде са имали концерти в Сингапур.

_35.jpg

Ариана Гранде, снимка БГНЕС

„Това не означава, че всички песни, включени в списъка, ще бъдат забранени само защото могат да се възприемат като оскърбителни за някого“, написа в социалните мрежи министър Шанмугам, който ръководи и министерството на правосъдието.

Сингапур има строги закони за публичната реч и медиите особено по отношение на раса и религия. Неотдавна концерт на шведската блек метъл група „Ватейн“ бе забранен в Сингапур поради „обида на религиите и проповядване на насилие“.

Коментари