Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Лятно кино в парка" в Пловдив
"Лятно кино в парка" в Пловдив Сряда, 10.07.2019 г., 11:11 ч. Филмовият маратон се открива тази вечер в Цар Симеоновата градина с българския филм „Вездесъщият“

От днес в Пловдив започва филмовият маратон под открито небе „Лятно кино в парка“.

До края на месеца в града под тепетата ще бъдат прожектирани 11 филма на емблематични градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино, в програмата са включени и 11 късометражни филма, които ще предшестват всяка една от прожекциите.

lqtno-kino-v-parka-plovdiv-677604-810x0.jpg

Филмовата фиеста ще бъде открита тази вечер в Цар Симеоновата градина с българския филм „Вездесъщият“, а другите родни заглавия в афиша са „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев, и съвсем новата българска лента „Опърничавите“.

В любими градски локации под тепетата ще можем да гледаме и френските филми „Споделен мъж“, „Тя си отива“, „Чувствам се добре“ и „Последният диамант“, два италиански филма – „Фамилната къща“ и „Мястото“, руската фантастична лента „Пазители“ и испанският „Всички знаят“, в който ще видим неустоимия екранен тандем Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Прожекциите започват в 21:30 ч., а входът е свободен. Организаторите препоръчват на посетителите да заемат места пред екрана по-рано, както и да носят нещо за сядане.

"Лятно кино в парка" е част от програмата на "Пловдив - европейска столица на културата". Всички дати, локации и пълната програма може да видите тук.

Коментари