Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Лятното слънце през октомври продължава да ни топли
Лятното слънце през октомври продължава да ни топли
Снимка: pixabay.com
Лятното слънце през октомври продължава да ни топли Четвъртък, 24.10.2019 г., 07:55 ч. Промяна на синоптичната обстановка се очаква в средата на следващата седмица

Днес ще се задържи предимно слънчево и топло за сезона. До обяд ниската облачност в източните райони ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта там ще се подобри. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, малко по-ниски в източните райони.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Ще е топло за сезона, с максимална температура на височина 1200 метра около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла. Около обяд облачността ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта ще се подобри. Максималните температури на въздуха ще са от 19 до 22 градуса. Температурата на морската вода ще е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък и в събота съществена промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони - и слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо, а дневните температури ще са с градус-два по-ниски.

Коментари