Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Луи Вюитон" започна производство на дезинфектанти за ръце
Снимка: БГНЕС
"Луи Вюитон" започна производство на дезинфектанти за ръце Понеделник, 16.03.2020 г., 14:19 ч. Компанията обяви намерението си да помогне на здравните власти във Франция

Собственикът на "Луи Вюитон" LVMH ще използва производствените линии за парфюми, за да произвежда дезинфектанти за ръце за защита на хората от коронавируса, предаде Би Би Си.

Производителят на луксозни стоки заяви, че иска да помогне за решаване на проблема с недостига на национално ниво на антивирусни продукти във Франция. "Тези гелове ще бъдат доставяни безплатно на здравните власти", обявиха от LVMH.

Във Франция жертвите на вируса вече са над 120.

"LVMH ще използва производствените линии на своите парфюмерийни и козметични брандове, за да произвежда големи количества хидроалкохолни гелове от понеделник", се казва в съобщението на LVMH.

Фабриките обикновено произвеждат парфюми и гримове за луксозни марки като "Кристаин Диор" и "Живанши".

Франция затвори ресторанти, кафенета и магазини, които не са от съществено значение, в опит да спре разпространението на вируса.

Много правителства по света призоваха местни производители да помогнат за изработването на предпазни средства, защото по целия свят има недостиг.

Британският премиер Борис Джонсън планира да поиска от инженерни фирми да преминат към производство на апарати за вентилация. Както е известно, коронавирусът поразява дихателните пътища и при по-тежките случаи пациентите трябва да бъдат поставени на апаратно дишане.

В Китай в пика на кризата през февруари технологичният гигант Foxconn помогна с производството на хирургични маски.

Коментари