Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Мадона с музикален призив срещу оръжията
Мадона с музикален призив срещу оръжията
Мадона с музикален призив срещу оръжията Четвъртък, 27.06.2019 г., 09:05 ч. Новото видео на певицата "God Control" цели да шокира и да предизвика дебат и действия срещу масовите стрелби в САЩ

Мадонa се включи в дебата за огнестрелното оръжие в САЩ с песен. Клипът към "God Control" включва пресъздаване на сцени от масови стрелби. 

Видеото започва с послание, което предупреждава, че следват драматични кадри на насилие и то трябва да спре. "Ние трябва да се събудим" пее Мадона в песента. В клипа има и кадри от голямата демонстрация за по-стриктен контрол на огнестрелните оръжия от март 2018 година.

През последните години масовите стрелби в САЩ вземат все повече жертви и дебатът за носенетo и упoтребата на оръжие се изостри. 

"Видеото е направено, за да шокира", казва Мадона в интервю за популярно списание. "Това е реалността, това се случва. Неприятно ли ви е? Добре, значи може би ще направите нещо по въпроса", допълва легендарната певица.

Мадона заяви, че се притеснява за безопасността на децата си, когато ги изпраща на училище заради заплахата от нападения с оръжие. 60-годишната звезда е майка на шест деца - Лурдес на 22 години, Роко на 18, Дейвид и Мърси на 13, и на шестгодишните близнаци Естер и Стел.

Според нея насилието с оръжие е “най-големият проблем на Америка в момента”.

Коментари