Madonna предизвика скандал като Marilyn Monroe

Поп иконата получи критики заради последната си фотосесия

30 октомври 2021
social
Снимка от facebook

Madonna отново скандализира, този път с фотосесия, в която позира като Marilyn Monroe.

Кралицата на поп музиката пресъздаде последните снимки на холивудската икона преди смъртта ѝ.

Madonna позира за кадрите в пози, подобни на тези на Monroe от фотосесията на Bert Stern "The Last Sitting" от 1962 г., която е направена шест седмици преди смъртта на звездата. Снимките на певицата са за американското списание V Magazine. На един от фотосите Madonna лежи на легло в хотелска стая, а на масичката до него са наредени различни лекарства. 

Monroe почина на 36 години след предозиране с хапчета. Тя беше намерена мъртва в спалнята си на 4 август 1962 г.

В интернет се появиха критики към Madonna и списанието заради снимките, които някои хора определиха фотосесията като проява на лош вкус и неуважение към съдбата на холивудската звезда. Други пък коментираха, че певицата отчаяно търси внимание и нарекоха снимките "отвратителни".

Все пак има и одобрителни коментари. "Madonna винаги ще бъде икона, също като Marilyn", написа фен, докато друг заяви "Тя даваше сила на жените през 80-те години, както никой друг. Никога не го забравяйте".

Фотографът Klein обясни, че целта на снимките не е била да пресъздаде самата Monroе, а нейната естествена способност да позира пред обектива: "Не се опитвахме да пресъздаден снимките, а да покажем отношенията между фотографа и модела. Едновременно приятелската връзка и артистичния процес, и как изкуството може да имитира живота и обратното".

Madonna е известна с възхищението си към Monroe. В клипа си от 1984 г. към класиката "Material Girl" тя пресъздаде изпълнението на актрисата "Diamonds Are A Girl’s Best Friend" от филма от 1953 г. "Джентълмените предпочитат блондинки".

Новини