The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Mads Mikkelsen заменя Johnny Depp във "Фантастични животни 3"
Mads Mikkelsen заменя Johnny Depp във
Снимка: facebook
Mads Mikkelsen заменя Johnny Depp във "Фантастични животни 3" Четвъртък, 26.11.2020 г., 15:00 ч. Междувременно британски съд отхвърли молбата за обжалване на решението по делото, което Depp водеше за клевета срещу "The Sun"

Датският актьор Mads Mikkelsen заменя Johnny Depp в ролята на злодея Гелърт Гринделвалд във филма "Фантастични животни и къде да ги намерим 3". Официалното потвърждение на Warner Bros. идва, след като по-рано през месеца се появиха публикации, че 54-годишният Mikkelsen е в начална фаза на преговори за ролята. Миналата седмица актьорът заяви, че очаква "обаждане", като настоя, че на този етап участието му във филма е "само слух".

Mads Mikkelsen е познат с ролите си в продукции като "Сблъсъкът на титаните", "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" и сериала "Ханибал".

57-годишният Johnny Depp се отказа от ролята, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun", заведено заради публикация от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги". Depp, който се превъплъти в образа на Гринделвалд в първите два филма от поредицата "Фантастични животни и къде да ги намерим", оповести в началото на ноември, че е бил помолен от Warner Bros. да се откаже от ролята и е уважил молбата. Впоследствие се появиха публикации, че преди оттеглянето си Johnny Depp е заснел само една сцена от продукцията, но въпреки това ще получи пълното си възнаграждение в размер на 10 милиона долара. 

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим 3" вече е в процес на производство във Великобритания и се очаква да излезе на екран на 15 юли 2022 г. Действието в поредицата предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър. Според наблюдателите ролята на Гелърт Гринделвалд ще "пасне" на Mikkelsen, който е известен с превъплъщенията си в образите на комплексни и интелигенти злодеи.

Колкото до ситуацията на Johnny - неговите адвокати заявиха, че ще обжалват решението на съда по делото за клевета, но снощи беше съобщено, че молбата им е отхвърлена от съдия, според когото делото “няма реални шансове за успех”.

Коментари