Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Малайзия забрани филма на Джей Ло
Малайзия забрани филма на Джей Ло
Малайзия забрани филма на Джей Ло Петък, 20.09.2019 г., 15:41 ч. Според малайзийкия борд за филмова цензура, лентата за стриптизьорки е пълна с „неприлично съдържание“ и е неподходяща за любителите на киното в консервативната страна

Малайзия забрани хитовия филм на Дженифър Лопес „Hustlers“ („Да свалиш Уолстрийт“), съобщиха властите, цитирани от БГНЕС. Според тях филмът за стриптизьорки е пълен с „неприлично съдържание“ и неподходящ за любителите на киното в консервативната страна.

Филмът, окачествен като женски вариант на „Вълкът от Уолстрийт”, е за това как стриптийзьорки в Ню Йорк объркват картите на заможни бизнесмени по време на финансовата криза. Базираната на действителен случай история разказва как група жени прибягват до все по-криминални тактики, като изпразване на банковите сметки на мъже, след като сривът на фондовия пазар удря стриптийз клуба.

Малайзийският борд за филмова цензура забрани филма по кината, заявявайки, че ще трябва да направи толкова много съкращения на отделни сцени, че едва ли ще остане нещо на екрана.

„Този филм съдържа твърде много сцени с нецензурно съдържание и не е подходящ за публични прожекции”, заяви пред АФП председателят на борда Мохамад Замбери Абдул Азиз. „Можем да видим гърдите на жените и интимните части на мъжете. Има и еротични танци, които са твърде много, и сцени с наркотици”.

Филмът трябваше да бъде пуснат в кината в четвъртък. Обичайно е цензурата в държавата с мюсюлманско мнозинство да забранява изцяло филми или да реже сцени, свързани с теми, които смятат за чувствителни.

Други филми, които са били забранени по малайзийските кина, са „Изкуплението Шоушенк“ и детския филм „Голямото приключение на Барни“, припомня АФП. По-рано тази година там бяха орязани и хомосексуалните сцени от "Рокитмен" – филмовият мюзикъл, базиран на живота на британския певец Елтън Джон, разпалвайки гнева на филмовите критици.

 

Коментари