Måneskin превзеха родния Рим

Концертът на античния хиподрум "Циркус Максимус” в района на Колизеума бе част от италианското и европейското турне на групата

10 юли 2022
social
Снимка от instagram/maneskinofficial

Дългоочакваният концерт на рок бандата Måneskin взриви снощи античния хиподрум "Циркус Максимус” в района на Колизеума в Рим. 

За първи път откакто станаха световно известни, рокаджиите се изявяват на емблематичната антична сцена в родния им град Рим. Снощи на концерта дойдоха 70 000 души, сред които и много ВИП персони. Сред тях се открои Анджелина Джоли, която е в Рим за снимки на новата си режисьорска продукция.

Шоуто на "Måneskin” продължи два часа, като те изпълниха 24 песни, сред които хитовете си "I wanna be your slave”, "Mammamia”, "Beggin’”, прочувствената балада "Coraline”, парчето "Zitti e buoni”, с което спечелиха Сан Ремо и Евровизия миналата година, новите им песни "Gasoline” (вдъхновена от войната в Украйна) и "Supermodel”.

Вокалистът Дамиано Давид остана верен на себе си и от сцената призова за своеобразен край на войната в Украйна.

"Майната му на Путин. Ще продължавам да повтарям това, дори и на някои да не им харесва. Майната му на Путин, майната й на войната, майната им на диктаторите. И майната им на онези, които не са съгласни с тези думи”, извика Дамиано, преди да изпълни песента, вдъхновена от войната в Украйна.

Рок квартетът изпя и чисто ново парче, с което отдаде почит на Рим и което дори все още няма окончателно име и даже е готово наполовина. Временното наименование на песента бе „Trastevere” по името на един от кварталите на столицата.

 

Новини