The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Маринованите храни са полезни за здравето
Маринованите храни са полезни за здравето
Снимка: unsplash.com
Маринованите храни са полезни за здравето Събота, 28.11.2020 г., 09:56 ч. Ферментиралите храни съдържат много повече естествени пробиотици от всички останали, затова е добре да се включват колкото се може по-често в менюто.

Ферментиралите храни невинаги ухаят приятно и вкусно, затова и не всеки ги предпочита. Те обаче заслужават много специално внимание, защото са изключително полезни.  

Ферментиралите и мариновани храни трябва да са редовна част от седмичното ви меню. Напоследък популярността им се повишава заради все по-активното осъзнаване на тяхната важност за здравето.

Защо ферментиралите храни са полезни?

Ферментацията е процес, при който микроорганизми, като дрожди и полезни бактерии, превръщат въглехидратите в алкохол или киселини. Впоследствие тези съединения действат като естествен консервант, който предпазва продуктите от разваляне и им придава специфичен сладко-кисел вкус.

Учените са установили, че по време на ферментацията се случва много повече от това. Този процес не само удължава срока на годност на храната, но и насърчава растежа на полезните живи бактерии. Така наречените пробиотици са жизненоважни за доброто храносмилане и имунната система.

Пробиотиците, които са създадени чрез естествена ферментация са най-полезният избор за здравето, храносмилането и добрия имунитет. Ферментиралите храни съдържат много повече естествени пробиотици от всички останали, затова е добре да се включват колкото се може по-често в менюто.

Коментари