Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Мерил Стрийп пие мартини и пее по халат
Мерил Стрийп пие мартини и пее по халат
Снимка: кадър YouTube
Мерил Стрийп пие мартини и пее по халат Вторник, 28.04.2020 г., 17:36 ч. Към нея за по чашка се присъединиха онлайн Одри Макдоналд и Кристин Барански, а интернет пощуря по изпълнението

Видео, заснето в домашни условия, с холивудската звезда Мерил Стрийп, стана хит в интернет.

Носителката на "Оскар" пее песента "The Ladies Who Lunch" по халат, докато си прави мартини. Пригласят и актрисите Одри Макдоналд и Кристин Барански.

Песента е на известния бродуейски композитор и текстописец Стивън Зондхайм, а изпълнението на необичайното трио е по случай 90-тия му рожден ден.

Всъщност видео поздравът е част от голям онлайн концерт за юбилея на Зондхайм. В него се включиха десетки холивудски знаменитости, сред които Джейк Джиленхол и Нил Патрик Харис. Всички изпълниха песни на композитора.

Стивън Зондхайм навърши 90 на 22-и март, но затварянето на Бродуей заради коронавируса осуети плановете му за празнуване.

Зондхайм е един от най-известните американски композитори - има 8 награди "Тони" (повече от всеки друг), осем "Грами", "Оскар" и други. Писал е текстовете на "Уестсайдска история", а сред най-известните му произведения са мюзикълите "Суини Тод", "Неделя в парка с Джордж" и "Малка нощна музика".

Изпълнението на трите актриси може да видите като превъртите на 1:58:42 от видеото. 

Коментари