Metallica помагат на Тексас

Метъл легендите направиха щедро дарение за пострадалите от зимните бури в щата

06 март 2021
social
Снимка от facebook

Metallica направиха дарение от 75 000 долара в подкрепа на пострадалите от зимните бури в Тексас миналия месец. Средствата са предоставени чрез фондацията на бандата "All Within My Hands" на организацията "Feeding America" за нейната кампания "Feeding Texas".

Миналия месец тежката зима, която връхлетя щата Тексас, остави 4 милиона американци без ток, 15 милиона без вода и отне живота на поне 30 души.

“Зимната буря, която удари Тексас миналия месец, беше по-тежка отколкото жителите на щата биха могли да си представят и да се подготвят. Температурите паднаха под нивото на замръзване и много места останаха без ток, което създаде големи трудности на семействата. Въпреки покачването на градусите и възстановяването на електричеството, все още много хора се борят с последствията от големия студ. Като част от нашите усилия за борба с недостига на храна, "All Within My Hands" дари 75 000 на "Feeding America", които ще бъдат разпределени за хранителните банки в Тексас", се казва в изявление на фондацията на Metallica.

Музикантите призоваха американците също да помогнат с каквото могат.

Metallica са известни със социалната си ангажираност. Миналата година групата събра дарения в размер на 1.3 милиона долара за благотворителната си фондация чрез лайфстрийм концерта "Helping Hands". Парите бяха насочени за преодоляване на последствията от пандемията.

Миналата година Metallica направиха две щедри дарения за различни благотворителни организации в помощ на хората в условията на здравната криза. През септември те преведоха и 250 000 долара за преодоляване на последствията от пожарите на западния американски бряг.

Новини