Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Музикалният театър отваря врати в Деня на детето
Музикалният театър отваря врати в Деня на детето
Снимка: musictheatre.bg
Музикалният театър отваря врати в Деня на детето Четвъртък, 28.05.2020 г., 15:53 ч. Заради изискванията за безопасност и необходимостта от спазване на дистанция, през юни спектаклите ще се играят на голямата сцена

Музикалният театър отваря врати в Деня на детето. От 11:00 часа на 1-и юни за малчуганите и техните близки на голямата сцена ще се играе обичаната музикална приказка „Да целунеш принцеса” – входът е свободен.

Половин час по-рано любимите приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа, съобщиха от театъра.

През юни оперетата кани децата на любимите им музикални приказки: „Котаракът Шарл” (5-и юни), „Ян Бибиян” (6-и юни), „Златното петле” (7-и и 13-и юни) и „Да целунеш принцеса” (14-и юни). Началният час е 11:00.

Заради изискванията за безопасност и необходимостта от спазване на дистанция, през юни тези спектакли ще се играят на голямата сцена. От театъра са осигурили всички мерки за безопасност и приканват зрителите да идват на спектаклите с маски.

Музикалният театър ще приветства публиката, с която беше разделен през последните месеци, на 20-ти юни, събота, от 19:00 часа с концерт – спектакъла „Отново на оперета”. В него участват солистите на театъра, а балетните номера ще са със специалното участие на Балет „Арабеск”.

През последните седмици солистите и балета репетират в определени часове, спазвайки мерките за безопасност. За двата големи колектива на хора и оркестъра, обаче, за които не може да се осигури необходимата дистанция – репетициите продължават дистанционно от вкъщи чрез онлайн платформата ZOOM.

Артистите от Музикалния театър подготвят още изненади за своята публика през лятото.

Коментари