The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Музиката от “Енканто” завладя САЩ
Музиката от “Енканто” завладя САЩ
Снимка: Forum Film Bulgaria
Музиката от “Енканто” завладя САЩ Вторник, 25.01.2022 г., 14:01 ч. “We Don’t Talk About Bruno” достигна нов връх в американската класация

Песента от саундтрака на анимацията “Енканто” “We Don’t Talk About Bruno”, написана от Lin-Manuel Miranda, записа нов връх тази седмица, като се изкачи до второто място в американската класация за сингли Billboard Hot 100.

Това е второто на добро постижение в чарта за актуални хитове за изпълнение от анимация на Disney, откакто започва съставянето на списъка през август 1958 г. През март 1993 г. песента на Peabo Bryson и Regina Belle “A Whole New World” от “Аладин” прекарва една седмица на първото място.

Още едно изпълнение от “Енканто”, “Surface Pressure”, пък се настани на десето място в актуалната класация. Така за първи път Disney успява да регистрира повече от една песен от своя анимация в топ 10. 

Това не е единственият успех за “Енканто” тази седмица. Саундтракът на анимационния филм за втора седмица е на върха и на класацията за албуми Billboard 200.  

Коментари