Мъск откри огън срещу Apple

Заради строгия контрол върху това какво е разрешено в App Store

29 ноември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Собственикът на Twitter Илън Мъск откри огън срещу Apple заради строгия контрол върху това какво е разрешено в App Store, като заяви, че производителят на iPhone е заплашил да измести наскоро придобитата от него социална медийна платформа.

Мъск също така се присъедини към недоволството за 30-процентната такса, която Apple събира за транзакциите през своя App Store - единствената врата за дигитално съдържание, което може да се появи на нейните желани мобилни устройства.

За да бъдат допуснати до магазините за приложения на Apple и Google, услугите за социални мрежи трябва да разполагат с ефективни системи за модериране на вредно или обидно съдържание.

Но откакто пое Twitter миналия месец, Мъск съкрати около половината от работната сила на Twitter, включително много служители, натоварени с борбата с дезинформацията, а неизвестен брой други напуснаха доброволно.

Йоел Рот, бившият ръководител на отдел "Доверие и безопасност" в Twitter, който напусна, след като Мъск пое поста, написа в статия за New York Times, че "неспазването на насоките на Apple и Google би било катастрофално" и рискува "изхвърляне от техните магазини за приложения".

Новини