На 80 години Tina Turner се завръща в класациите (ВИДЕО)

Продуцентът Kygo издаде ремикс на класиката на звездата от 1984 г. “What’s Love Got to Do With It”

17 юли 2020
social
Снимка от instagram

На 80 години Tina Turner се завърна с нов потенциален хит - певицата издаде ремикс на класиката от 1984 г. “What’s Love Got to Do With It”. Клубната версия е дело на 28-годишния норвежки диджей и продуцент Kygo

Клипът на парчето е дело на Sarah Bahbah. В него актьорите Laura Harrier и Charles Michael Davis показват колко бързо романтиката в една връзка може да умре, когато единият от партньорите започне да приема другия за даденост и спре да показва любовта си, а в подобна ситуация краят е неизбежен

 

“Много се вълнувам, че имах възможността да работя с Tina Turner, която е една от музикалните икони, с които израснах”, казва Kygo в изявление. “ “What’s Love Got To Do With It” е една от любимите ми песни за всички времена, затова да я пресъздам беше много специален момент в кариерата ми. Обичам да работя с вечни вокали и въпреки, че е голямо предизвикателство да запазиш елементи от оригинала и в същото време да добавиш нещо от себе си, съм много доволен от резултата”.  

Kygo записа един от най-големите хитове на миналата година с подобен проект - неговият ремикс на “Higher Love” върна покойната музикална легенда Whitney Houston в класациите. През 2013 г. той създаде и ремикс на “Sexual Healing” на Marvin Gaye.

Tina Turner с видео послание за рождения си ден

Последният албум на Turner “Twenty Four Seven” излезе преди повече от две десетилетия - през 1999. В момента звездата живее в Швейцария със съпруга си Erwin Bach. Миналата година тя каза пред “New York Times”, че няма планове да се връща към музиката: “Не пея. Не танцувам. Не се обличам в сценични дрехи”.

Миналата есен на Бродуей се състоя премиерата на мюзикъл, вдъхновен от живота на великата певица.

 

"What's Love Got to Do With It" от албума на Tina Turner “Private Dancer” е първата и единствена нейна самостоятелна песен, която достига първото място в американската класация за сингли. Хитът има три награди ”Грами”, включително за песен и запис на годината.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

What’s Love Got To Do With It w/ @tinaturner out on Friday! ?Link in bio to pre-save

Публикация, споделена от Kygo (@kygomusic) на

Новини