Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Над 900 са вече заразените с COVID-19 у нас
Над 900 са вече заразените с COVID-19 у нас
Снимка: БГНЕС
Над 900 са вече заразените с COVID-19 у нас Понеделник, 20.04.2020 г., 10:20 ч. 31 са новите случаи, има 7 нови заразени медици

31 са новите положителни проби за коронавирус у нас през изминалото денонощие, като 16 от пациентите са приети в болница.

Общият брой на заразените вече е 915, а процентът на увеличение е 3,5% в сравнение с вчера. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

76 са заразените представители на медицински персонал, има 7 нови случая.

Общият брой на излекуваните е 167.

През изминалото денонощие има още един смъртен случай. Вчера във ВМА е починал мъж на 66 години с онкологично заболяване, който се е заразил по време на химиотерапия след интервенция на дебелото черво преди 2 месеца.

534 са случаите в София, която остава най-голямото огнище на заразата.

От Националния щаб казаха, че активно се работи за облекчаването на част от мерките, но засега не се съобщават конкретни плановете.

Проф. д-р Мутафчийски призова още медицинския персонал стриктно да спазва инструкциите за защита и безопасност, като посочи за пример ВМА, където медиците се инструктират два пъти дневно, а всеки пациент се разглежда като потенциален носител на коронавирус.

747 инфекциозни легла имаше преди епидемията. На втория етап от подготовката във всяка една болница бяха разкрити отделения за болните от COWD-19, което увеличи 10 пъти капацитета на болничните заведения. Към този момент той е повече от 1700 интензивни легла, обясни още началникът на оперативния щаб.

Коронавирусът удря много системи в човешкото тяло. Таргетът е не само белия дроб, но и червените кръвни клетки и клетките в костния мозък. От всички тези неща произтичат бъбречна и сърдечна недостатъчност, неврологичните симптоми.

Коментари