Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Напред" към върха на бокс-офиса
Снимка: Forum Film Bulgaria
"Напред" към върха на бокс-офиса Сряда, 11.03.2020 г., 11:05 ч. Анимацията за братя елфи оглави класацията за приходи от билети за кино у нас

Анимацията "Напред" за братята елфи, които искат да видят отново баща си с помощта на магия, е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключенията на Иън и Барли с магическия жезъл и денонощието, с което разполагат, за да прекарат един последен ден с баща си, са гледани от 8541 зрители и отчитат 88 505 лева от билетите им за първите три дни у нас.

На втора позиция е трилърът "Невидимия", създаден по романа на Хърбърт Уелс от 1897 г. Австралийската осъвременена история за тънката граница между разбирането за любов и притежание, за насилието, което е стаено в душата на човека, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са я гледали 18 160 зрители и има 170 254 лева приходи.

Трето място е за втората премиера от миналия петък - българският филм "Останалото е пепел". Вплетената между действителни факти и художествена измислица история за банкера Атанас Буров в смутното време на 1944 г. е гледана от 3629 зрители и има 36 747 лева приходи за премиерния си уикенд.

Четвърти по ред сред най-гледаните филми е триседмичният първенец - анимацията "Соник: Филмът". Симпатичният син таралеж и неговият приятел - полицаят Том, които се впускат в осуетяването на плановете на злодея д-р Роботник, са гледани от вече 79 391 зрители и отчитат 743 733 лева приходи за месец у нас.

Пето място е за друг български филм - комедията "Ятаган". Историята на група антитерористи, които трябва да измислят терористична заплаха, за да защитят съществуването на агенцията им, е вече трета седмица на екраните у нас и за това време са я гледали 28 609 зрители и има 257 359 лева приходи.

Коментари