Навреме за лятото - “Hot Summer” на Prince 

Песента е пускана само веднъж преди 11 години, а сега е част от “Welcome 2 America”

26 юли 2021
social
Снимка от кадър YouTube

Излезе песента на Prince “Hot Summer”. Тя е част от предстоящия посмъртен албум на легендарния музикант "Welcome 2 America".

Парчето е пускано само веднъж - на 52-ия рожден ден на Prince на 7 юни 2010 г. Тогава певецът представя композицията по радио в Минесота, но след това тя се връща в трезора с неиздадена музика. Премиерата съвпада с гореща вълна в Минесота през въпросното лято и е вдъхновена както от времето, така и от класическите плажни парчета, поп звученето от Западния бряг през 60-те в съчетание с ню уейв от 80-те години. 

Музикалната партньорка на Prince, Elisa Fiorillo, разказа пред Rolling Stone за песента: “Спомням си “Hot Summer”, тази странна денс песен в стил 80-те. Беше лято, когато я направихме. Качихме се в колата и карахме към Минеаполис със свалени прозорци. Бяхме усилили звука и клатехме глави в ритъма. Имаше хора по улицата и ние му казахме “Боже, ще разберат, че си ти”. И някои хора видяха и сочеха към нас докато преминавахме покрай тях, сякаш казваха “Мисля, че това беше Prince!””. 

“Welcome 2 America” излиза на 30-и юли. Албумът е записан през 2010 и 2011 г., но не е издаден, защото Prince се отказва от него. От колекцията по-рано бяха представени още две парчета - заглавната песен и “Born 2 Die”.

По въпроса защо Prince не е издал албума Fiorillo заяви: “Не мисля, че е бил недоволен от него. Той се впускаше в нещо ново понякога и забравяше, че е създал нещо друго. И след това тръгваше на турне и вероятно просто го е забравил. Вероятно в някакъв момент щеше да се върне към него, да ремиксира някои неща, да добави нови части или да повече музиканти, и да го издаде. Сигурна съм, че щеше да го направи. Но определено не мисля, че е бил разочарован от колекцията”. 

Новини