Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Незабравимият глас на Уитни Хюстън възкръсва в новия сингъл на Kygo
Незабравимият глас на Уитни Хюстън възкръсва в новия сингъл на Kygo
Незабравимият глас на Уитни Хюстън възкръсва в новия сингъл на Kygo Понеделник, 01.07.2019 г., 09:45 ч. Норвежкият диджей и продуцент направи ремикс версия на песента "Higher Love"

Незабравимият глас на Уитни Хюстън възкръсва в новия сингъл на Kygo. Парчето е ремикс на песента на легендарната певицца със заглавие “Higher Love”. Това е първият нов запис, който излиза с гласа на поп иконата след албума "I Look To You" от 2009-та година.

Великата Уитни Хюстън продължава и до днес да е най-награждаваната певица за всички времена в световната музикална индустрия.

Норвежкото дете-чудо Kygo и Пат Хюстън, представител на наследниците на певицата, дават ексклузивно интервю за списание "Rolling Stone" по повод новия сингъл.

“Ние, от Estate of Whitney E. Houston, сме много радостни от реализираната колаборация между Kygo и Уитни. Сигурни бяхме, че той е най-подходящият продуцент за преработване на вокалните записи на Уитни в "Higher Love" до стандартите и очакванията на нейните почитатели. Така, както винаги е било през последните три десетилетия“, казва Пат Хюстън и продължава: „Даването на нов живот на този изключителен архивен запис, ще отвори нова врата за по-младите поколения към невероятното музикално наследство на Уитни. Вярваме, че всеки човек с любов към музиката, ще бъде искрено изкушен от вдъхновяващия денс ритъм на песента – безспорно доказателство за големия талант на Kygo и за пореден път ще си припомним защо всички ние обожаваме Уитни Хюстън!“.

Kygo добавя: “За мен е огромна чест, че наследниците на Уитни Хюстън се свързаха с мен и ми предложиха да работя със записите на една от най-великите певици за всички времена. Преработих песента от самото начоло до край и съм много, много щастлив от резултата!”.

„Higher Love” е кавър версия на класическия хит на Стив Уинууд от 1986 година, който на 20-ти юни т.г. отбеляза 33 години от премиерата на песента. Наследниците на Уитни Хюстън предоставят оригиналните архивни записи на вокалите на певицата на норвежкия продуцент за ремикс и създаването на нова версия на песента. Тя е издадена един-единствен път като бонус трак в японската версия на албума "I’m Your Baby Tonight", издаден през 1990 година.

“Higher Love” е написана от Стив Уинууд и Уил Дженингс. За първи път Kygo включи песента по време на концерта си на фестивала "Pride Festival Utopia" в Ню Йорк, който се проведе в неделя (30.06).

Коментари