Nirvana, Soundgarden и Pearl Jam сформираха супергрупа

Без предупреждение издадоха и албум

12 април 2022
social
Снимка от 3rdsecret.com - photo Mike Hipple

Членове от легендарните Nirvana, Soundgarden и Pearl Jam се събраха, за да сформират нова супергрупа, наречена 3rd Secret. В състава влизат басистът Krist Novoselic от Nirvana, китаристът Kim Thayil от Soundgarden и барабанистът Matt Cameron от Pearl Jam/Soundgarden. Без никакво предупреждение те издадоха и дебютния си албум, който носи името на групата. 

Колекцията включва 11 парчета с различно звучене - класически гръндж и алтърнатив рок, с препратки към фолк, инди рок, блус и хард рок. 

Освен Novoselic, Thayil и Cameron, 3rd Secret включва още китариста Jon “Bubba” Dupree (известен с работата си в групата Void през 80-те, както и в супергрупата Hater, където си партнираше с Cameron) и певиците Jillian Raye (с която Novoselic се изявява в Giants In The Trees) и Jennifer Johnson. 

Записите на албума са били разделени на три сесии, в които активно е участвал дългогодишният партньор на Nirvana и Soundgarden Jack Endino. 

Албумът е издаден независимо, без участието на музикален лейбъл, и е достъпен в стрийминг платформите. Засега няма информация за евентуалното му разпространение във физически формати. 

Новини