Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Няма да има поскъпване на парното
Няма да има поскъпване на парното
Снимка: БГНЕС
Няма да има поскъпване на парното Четвъртък, 16.04.2020 г., 15:21 ч. От КЕВР дори очакват поевтиняване

Няма да има поскъпване на парното, въпреки че топлофикационните дружества масово са поискали от енергийния регулатор да вдигне драстично цените от юли за новия отоплителен сезон. Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов. Той обяви исканията за неоснователни и потвърди първоначалните очаквания за намаление на цената на топлинната енергия.

"Всякакви искания са неоснователни. Ще коригираме всички заявления за цени, като отстраним неправомерно исканите разходи. Цената не само няма да се увеличи, но през новия отоплителен сезон ще е по-ниска", обяви той.

"Искането за увеличение на цената на топлинната енергия за софиянци с 20% е необосновано и не отговаря на актуалните цени на природния газ", обяви от профила си във "Фейсбук" и кметът на София Йорданка Фандъкова, която е принципал на столичната топлофикация. Тя допълва, че ""Топлофикация София" е внесла предложението си в Комисията за енергийно и водно регулиране на база старите цени на газа и топлинната енергия. Така дружеството е спазило нормативното изискване да изпрати в КЕВР предложението си до 31-и март, но в него не са отразени цени, които влизат в сила с решение на регулатора от 1-и април, както и бъдещи промени в цените. Това е причината това искане за повишение на цената да не бъде подкрепено и да се преработи". Фандъкова пише още, че важна задача пред дружеството сега е максимално бързо да преизчисли и върне на клиентите си надвзетите пари за поевтинелия газ.

Коментари