Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Няма да има шеговит дудъл тази година
Няма да има шеговит дудъл тази година
Снимка: twitter
Няма да има шеговит дудъл тази година Вторник, 31.03.2020 г., 17:21 ч. Google се отказва от традицията си за Деня на шегата заради коронавируса

Шеговитите "дудъли" са традиция за Google на 1-и април - Световният ден на шегата (или на глупака). Тази година обаче от компанията съобщиха, че заради настоящата ситуация в света с коронавируса, интернет търсачката ще остане сериозна.

"При нормални условия "Денят на глупака" е традиция в Google, която отличава компанията от останалите. Тази година ще се отдалечим от тази традиция от уважение към всички, които се борят с пандемията Covid-19", казва маркетинговият директор Лорейн Тухил.

"Нашата основна цел сега е да помогнем на хората, така че нека запазим шегите за следващия април, който несъмнено ще бъде много по-добър", казва маркетинговият директор.

Лорейн Тухил приканва служителите на Google да преразгледат намеренията си и да се откажат от предварително планираните шеги.

Усилията на Google за борба с коронавируса не се ограничават само до отказ от шегите на 1-и април. Компанията обяви, че ще инвестира 800 милиона долара в подкрепа на малкия и среден бизнес, включително предоставяне на рекламни субсидии, дарения, заеми и други облекчения.

Коментари