The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Няма да има заседания на бюджетната комисия и на парламента
Няма да има заседания на бюджетната комисия и на парламента
Снимка: БГНЕС
Няма да има заседания на бюджетната комисия и на парламента Сряда, 01.04.2020 г., 17:12 ч. Председателският съвет реши да отложи срещите до излизане на резултатите на депутатите за коронавирус

Заседанието на комисията по бюджет днес, както и насроченото за четвъртък извънредно заседание на парламента, се отлагат. Това съобщават от пресцентъра на парламента.

В четвъртък депутатите трябваше да гласуват актуализация на републиканския бюджет за тази година, както и промени в Закона за енергетиката заради намаляване цените на газа.

В същия ден ще са готови резултатите от пробите на депутатите за COVID-19. След това председателският съвет отново ще се събере, за да реши как да се действа в ситуацията с оглед на законовите промени, които трябва да бъдат гласувани от НС.

Членовете на съвета решиха и да се ограничи достъпа на журналисти до сградите на Народното събрание.

Всичко това се случва, след като снощи председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус. В четвъртък ще бъдат тествани и служители от администрацията на парламента.

Коментари