Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Нови разтърсващи промо клипове на "Игра на тронове"
Нови разтърсващи промо клипове на
Нови разтърсващи промо клипове на "Игра на тронове" Сряда, 03.04.2019 г., 07:00 ч. А актрисата Maisie Williams неволно разкри съдбата на нейната героиня Аря Старк

Създателите на “Игра на тронове” напълно осъзнават, че напрежението само две седмици преди премиерата на последните епизоди на сериала, е по-голямо за феновете отколкото когато и да било през изминалата повече от година, докато само чакахме някакви новини. Затова и се смилиха над нас и представиха два нови промо клипа и едно тийзър видео за дългоочаквания финал. Не че от тях ни стана по-добре, но мъчението може да бъде сладко понякога.

Първият трейлър на последния сезон излезе в началото на март и вече има над 50 милиона гледания само в YouTube. Вероятно друг пълен трейлър няма да има, така че всеки нов кадър е изключително ценен.

Първото промо беше качено след като изтече в интернет през уикенда. То е озаглавено “Заедно” и в него Тирион Ланистър казва, че сега трябва да се бият заедно или да умрат.

Следва още едно промо, наречено “Оцеляване”. В него ключовата реплика е на Джейми Ланистър, който заявява, че вече не става въпрос за лоялност, а за оцеляване. А първите кадри показват Аря Старк и Джон Сноу в гората на Зимен хребет. Героите не са имали обща сцена откакто се разделиха в началото на първи сезон.

Най-разтърсващо обаче е последното представено видео, което е и най-дълго - малко над една минута. В него на фона на драматична музика и далечно ехо от една отминала битка виждаме Зимен хребет, потънал в разруха. Камерата се движи през замъка и в снега забелязваме заровени значката на Ръката на краля (която последно беше у Тирион като Ръка на кралицата, Денерис Таргериан), мечът на Аря Старк (тя го получи като подарък от своя доведен брат в първия сезон, малко преди и двамата да напуснат дома си), едно самотно гарваново перо се понася от вятъра, намек за Триокия гарван Брандън Старк, после виждаме и златната ръка на Джейми Ланистър, веригата с драконови глави от дрехите на Денерис Таргериан и накрая падналият меч на Джон Сноу.

На финала на видеото в далечината се вижда силует, който подозрително напомня на този на Краля на Нощта.

Всичко това не вещае нищо добро за съдбата на любимите ни герои в “Игра на тронове”.

Премиерата за България на първия от последните шест епизода на финалния осми сезон е на 15-и април.

Ето и нещо забавно, за да намалим напрежението след горните кадри. Актрисата Maisie Williams, която играе ролята на Аря Старк, гостува в шоуто на Jimmy Fallon и неволно направи потресаващо разкритие за съдбата на героинята си. След като обясни, че членовете на екипът и актьорският състав на поредицата са били строго предупредени да не казват нищо за финалните епизоди, 21-годишната звезда уж без да иска заяви, че Аря умира още във втория епизод. След кратка драматизация, в която тя почти трепери с ръце пред устата си, в ужас от гафа, който е направила, накрая се оказва, че всичко е било първоаприлска шега. Ето и видео:

Коментари