Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Обилни снеговалежи в Северна и Западна България
Обилни снеговалежи в Северна и Западна България
Снимка: pxhere.com
Обилни снеговалежи в Северна и Западна България Вторник, 24.03.2020 г., 07:56 ч. Оранжев код е обявен за областите Габрово, Ловеч, Враца и Монтана, като се очаква снежна покривка от над 40 сантиметра

Жълт код за потенциално опасно време е в сила за цялата страна. Очаква се и силен вятър, който може да доведе до големи преспи и снегонавявания.

В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните южни райони до 7-8°.

В сряда валежите постепенно ще отслабват и временно ще спрат, но ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще остане от изток-североизток, все още умерен, в Дунавската равнина и в Източна България – временно силен; в югозападната част от страната ще отслабне.

Ще започне бавно да се затопля, но температурите ще са по-ниски от обичайните за края на март.

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, ще бъде от изток-югоизток и затоплянето ще продължи. Ще преобладава облачно време. Главно в югозападната половина от страната ще бъде с валежи: през първия ден - предимно от сняг, в петък - предимно от дъжд.

Коментари