Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Операта в Лос Анджелис смята за правдоподобни обвиненията срещу Пласидо Доминго
Операта в Лос Анджелис смята за правдоподобни обвиненията срещу Пласидо Доминго
Операта в Лос Анджелис смята за правдоподобни обвиненията срещу Пласидо Доминго Сряда, 11.03.2020 г., 15:17 ч. Тенорът е обвинен в сексуален тормоз от около 20 жени

Операта в Лос Анжелис прецени като правдоподобни обвиненията в неуместно поведение срещу оперния певец Пласидо Доминго вследствие на поръчаното от нея разследване, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Тя е ползвала услугите на независими следователи, за да проучи оплакванията срещу испанския певец. Следователите заключиха, че нивото на почувстватното от жените неудобство варира, но че всички свидетелски показания се доближават едно до друго, като най-сериозните са свързани със значими психични травми.

През есента на 2019 г., в разгара на движението #MeToo 79-годишният Доминго се отказа от поста генерален директор на Лосанджелиската опера, който заемаше от 2003 г.

Пласидо Доминго, който бе също творчески, а след това и генерален директор на Националната опера във Вашингтон, е обвинен в сексуален тормоз от около 20 жени в САЩ от 80-те години на миналия век. Жените го обвиняват, че ги опипвал, целувал ги против волята им, правел неуместни забележки и пречел на кариерите им, ако те му се противопоставят.

Коментари