Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Осинови ме" в парка пред НДК тази неделя
"Осинови ме" в парка пред НДК тази неделя Петък, 07.06.2019 г., 11:33 ч. “Четири лапи“ стартират мащабна кампания за осиновяване на бездомни животни и за популяризиране на отговорното отношение към домашните кучета и котки

Организацията за защита на животните “Четири лапи“ стартира мащабна кампания за осиновяване на бездомни животни и за популяризиране на отговорното отношение към домашните кучета и котки. Инциативата е под надслов „Осинови ме“ и цели отново да ни напомни, че домашните любимци се нуждаят от адекватна грижа.

Началото на кампанията ще бъде поставено тази неделя от 18:00 ч. в лятното кино в парка пред НДК с поредната „Пощенска кутия за приказки“ чрез вдъхновяващи истории "за хора и животни".

Кампанията цели да стимулира осиновяването на бездомни кучета и котки, но и да ни напомни, че трябва да се отнасяме отговорно към домашните си любимци. От организацията обръщат внимание, че осиновяването е много хубав акт на съпричастност, на състрадание и на отговорно отношение към проблема с бездомните животни, но също така, когато човек осиновява животно или когато си взима домашен любимец, трябва да е наясно, че това същество изисква страшно много грижи. А липсата на адекватни грижи, липсата на разбиране за нуждата от тези грижи, води до там, че много от тези домашни любимци или техните поколения се озовават на улицата. Затова подобна стъпка трябва да се обмисли внимателно и да се подходи към решението много отговорно.

Участниците в "Пощенската кутия за приказки" - актьори, журналисти, поети и общественици, ще споделят трогателни, истински и измислени истории за хора и животни. На откриването на кампанията ще бъдат представени и някои от героите й - спасените от „Четири лапи“ кучета, които чакат да намерят своя стопанин.

По официални данни на Агенция по безопасност на храните, в България има около 25 000 бездомни кучета, но според "Четири лапи" броят им е по-голям. В големите градове от организацията отчитат сериозно намаление на бездомните животни и по-отговорното отношение на обществото. В столицата от 11 400 бездомни кучета през 2007 г. броят им вече е намалял на 3 589.

Инициативата „Осинови ме“ ще продължи до края на годината с фотоизложби, конкурси за разкази с истории на осиновени животни и информационни филми.

Коментари